Naturpasset Grövelsjön - Jakobshöjden (01/08/2020)
Category: Training
Map/area: Jakobshöjden
Country: Sweden
Distance: 6.03 km
Time: 49:45
Vandrade upp till toppen av Jakobshöjden för lunch med familjen. Sen neråt för att springa sista biten. Men nja... superfint fjäll men kartan hade mer att önska. Blev inte klok på den på ganska många ställen. Var tydligen förbi kontroll 16 men utan att veta om det. Många detaljer saknas; stigar, vattenhål, sankmarker, surdrag. Allt för generaliserad karta som inte framhäver det man ser som tydligt i terrängen. Bommade en del, fik inget flow, drar allt som oftast till höger. Bad efteråt i Grövelsjön. 14 grader, men tack o lov sandstrand och 22 i luften. Kul!
Hide comments (1)
Kartritaren : Ja, kartan är i grunden en laserkarta, som stråkreviderats under åren varje gång ett Naturpass hållits där. Tveksamt om vi kan rita "på riktigt", så du får nog läsa på den utifrån som den är. Gustav Bergman brukar klara av att springa utan bom. ;)

Sedan, ja 16 är totalmegafel på kartan. Pga corona lades Naturpasset och kartor trycktes (!) innan vi 13/6, en vecka innan start... fick åka upp. Då blev det olyckligtvis så att en del punkter var dåliga, exv 16 och 17. Normalt justerar vi kartan då, eller flyttar kontrollen, men i år, nej tyvärr var ju kartorna redan tryckta. Beklagar detta, hoppas du förstår efter denna förklaring!
Post new comment
Save
 
Naturpasset Grövelsjön - Jakobshöjden (01/08/2020) Naturpasset Grövelsjön - Jakobshöjden (01/08/2020)